Heen en weer met extra pontjes

Om de vijf fietsroutes mogelijk te maken komen er op 5 mei extra veerpontjes in de vaart. Ze maken de overtocht bij Hellouw-Nieuwaal en bij Heesselt-Rossum. Vrije fietsers betalen een klein bedragje, de officiële (kinder)wielerploegen mogen gratis mee.

De extra pontjes varen van 12:30 tot 17:00 uur. De fietsers hebben dus 4,5 uur om de tocht te volbrengen.

Heesselt – Rossum
Vanaf de stoep van theetuin River Lounge (de oude steenfabriek van Heesselt) zal veerpont ‘De Otter’ van firma Ottevanger naar de stoep bij de Gouden Molen in Rossum varen. Omdat er niet direct aangelegd kan worden zal de firma van wateraannnemer Rob Ubbens zorg dragen voor pontons en loopbruggen bij beide aanlegplaatsen. De Otter kan 50 fietsers tegelijk vervoeren en vaart minimaal 3x in het uur heen en weer. De afmetingen zijn: 18 meter lengte, 5 meter breedte en 1,4 meter diepgang. Saillant detail: het was in 1963 dat er voor het laatst een veerpont heeft gevaren tussen Rossum en Heesselt!

Pont De Otter

Hellouw – Nieuwaal
Op het traject Hellouw – Nieuwaal (of zo u wilt: omgekeerd) wordt op donderdagmiddag 5 mei gevaren door Partyboot de Bommelervaart. Dit schip van Party-Cruises heeft plaats voor 150 passagiers en enkele tientallen fietsen. De Bommelervaart vaart de hele middag heen en weer.

Bommelervaart

‘Reguliere’ pontjes

Naast deze twee nieuwe pontjes varen er ook drie andere veren die normaal ook al varen:

  • Slot Loevestein – Fort Vuren: let op: deze boot vaart ook (tegen de klok in) naar Woudrichem, waar op 5 mei de visbakkampioenschappen bezig zijn. Erg gezellig, maar wil je opschieten dan kan je beter van Loevestein naar Vuren gaan i.p.v. omgekeerd.
  • Brakel – Vuren: de veerdienst van Riveer.
  • Heerewaarden – Varik: de veerdienst van UitRwaarde.
  • Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om via de Martinus NIjhoffbrug de oversteek te maken.