De hoogtepunten van de Tour de Waal 2016

      hoogtepunt-bomen hoogtepunt-krijten

Net als de afgelopen twee jaar organiseerde Stichting Bol op 5 mei 2016 weer een groots Bevrijdingsdag-evenement langs de Waal. Voor dit jaar vormden vrijheid en de verhalen daarover het hoofdthema. De dag stond in het teken van de fiets: fietsen voor de Vrijheid!

Iedereen die dat wil kon op 5 mei meefietsen voor vrijheid. De fietsroute was een puzzeltocht met een cultuurhistorisch karakter. Op de locaties werden verschillende opdrachten uitgevoerd.

Speciale aandacht was er voor de kinderen van de basisscholen (hoogste klassen) van de gemeenten Zaltbommel, Maasdriel, Neerijnen en Lingewaal. Zij vormden samen met enkele senioren wielerploegen en namen deel aan de fietspuzzeltochten van de Tour de Waal. Het totale parcours aan beide zijden van de Waal was lang, daarom werd het opgedeeld in vijf kortere rondjes, waarbij beide oevers verbonden waren door bruggen of veerpontjes.

Een overzicht van de 5 routes van de Tour de Waal 2016:

De route ging langs diverse kastelen, forten en andere karakteristieke plekken aan de Waal. Elke locatie verzorgde zijn eigen feestelijke activiteiten die aansloten bij het thema Vrijheid, zoals muziek, theater, poëzie, een rondleiding of een doe-activiteit.