Heerewaarden

Locatiemanager: Pietie van der Weide. In Heerewaarden was het een prachtige dag waar iedereen met volle teugen van heeft genoten. De kinderspelletjes stonden in het teken van oorlog en vrede. Heel jammer was dat de parachutist van Heerewaarden uiteindelijk in Rossum belandde en daarom viel de ceremonie met Waalbruid Aiden in het water. Daags nadien kreeg Aiden een mooie bos rode rozen!

aiden
Waalbruidje Aiden

Heesselt

Locatiemanager: Nico van den Heuvel, ceremoniemeester Jur van der Lecq. Een grote opkomst bij de steenfabriek in Heesselt (ca. 500 mensen?) . Hier was het officiële gedeelte met toespraken van burgemeester van Ruijven en Ton Jansen. De para’s landden perfect. De muziek en het prachtige weer zorgden voor een heerlijke relaxte sfeer. Op de krib konden mooie foto’s gemaakt worden van Waalbruid Mandy van der Linden en para Willem de Boo.
heesselt
Grote opkomst in Heesselt.

Hurwenen

Locatiemanager: Francien van Herwaarden. Honderden mensen (650?) bij de Roskam. De stemming zat er goed in, zeker toen Danny Smoorenburg zijn lied ‘Onze Waal’ zong. Bruid Francien had een dubbelfunctie, want ze was ook nog de grote regelaar.
franc

Rossum

Locatiemanagers: Erik en Saskia Geursen. Veel opkomst in Rossum. Het was doodstil toen Saskia Geursen het vrijheidsgedicht voorlas. Parachutist Laurens sprong perfect en was mooi op tijd bij de ceremonie met Waalbruid Louise.

Varik

Locatiemanager: Saskia Weddepohl, ceremoniemeester: Arjaan Gijsberts. Op de bol Varik was de hele middag gezellig. Toevershof zorgde voor de versnaperingen. Heel bijzonder was de aankomst van het vrijheidsvuur uit Wageningen. Fanfare Prinses Juliana kwam helemaal te voet (in estafette) met het vrijheidsvuur uit Wageningen op de bol aan. Daar is het vuur door verschillende mensen overgebracht naar de Waalbruiden op de andere locaties. Na een korte toespraak van Ton Jansen, voorzitter van de Stichting (BOL) Beeld van Oranje Linten, bracht de Fanfare een ode gebracht aan de vrijheid. Het klonk schitterend, zo aan het water. Vanaf vier uur bracht het pontje steeds heel veel mensen heen en weer. Klapper van de dag: het Kerkkoor St. Cecilia zong op het pontje vanaf het water een aantal liederen. Het Waardenburgs Visserskoor trad ook op samen met het koor Bekaant Goed uit Haaften. Het Rivierenlandlied, gezongen door de gezamenlijke koren viel zeer in de smaak. Ze moesten het een paar keer zingen van het publiek!

varik
Waardenburgs Visserskoor.

Waalbruid Babette heeft het vrijheidsgedicht voorgelezen, door de muziekinstallatie. Het klonk dus over de hele bol! Daarna heeft ze, samen met haar parachutist, die net op tijd aanwezig was, heel mooi de ceremonie uitgevoerd: de ring en de bloemenkrans in de Waal geworpen en samen de duiven losgelaten.
babette

De rest van de middag en avond (tot 20.00 uur) werd opgeluisterd door de Bertusband, met leuke, uitdagende nederlandstalige liedjes. Als hoogtepunt zong Danny Smoorenburg het Waallied samen met de Bertusband. Een hele gezellige sfeer.