[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”5mei_gameren”]

bevrijdBevrijdingsdag 2015 in Gameren / Nieuwaal

Locatiemanager: Piet van Wesemael

Het 5 mei feest in Gameren/Nieuwaal werd gevierd in de Gamerensche waarden, op de plaats van de oude steenfabriek. Hier verzamelden alle mensen zich met hun rood-wit-blauwe picknickkleden. Gameren was de laatste van de tien picknickplaatsen die werden voorzien van de ‘Waaltjes’.

“Wat een hectische dag”, meldde coördinator Piet van Wesemael na afloop van het bevrijdingsfeest in Gameren. Na een noodweer aan het begin van de middag kwam het gelukkig toch nog allemaal goed.

Om 13.30 uur was iedereen helemaal klaar voor het feest en…toen brak het noodweer uit. De kraampjes huppelden over het terrein. Gelukkig was het rond 15.00 uur weer droog, maar het bleef hard waaien. En het resultaat was wel dat het muzikale materiaal zo nat was dat de muzikanten het moesten opruimen. Ook het Bommelsch Geneught zag er begrijpelijk geen heil in om in al die nattigheid de instrumenten uit te pakken.

Zodra het droog was begon het publiek aan te komen. Massaal werd gekeken naar de dropping aan de overkant. Uiteindelijk waren er honderden toeschouwers bij de dropping in Gameren rond 16.30 uur.

De broodjes kwamen in de bramen terecht, maar de jeugd dook er vol in! Waarschijnlijk hebben ze toch alle broodjes gevonden. De 5 extra bakken brood waren ook zo op.

Thom Ummels en zijn dichters hebben na de dropping hun voordracht boven op een geimproviseerde kraam gedaan waar toch veel belangstelling voor was.

Om 17.00 uur was de gehele plek weer leeg en konden de feestgangers naar huis of verder feesten in Zaltbommel.

Conclusie van Piet van Wesemael: “Het randprogramma kwam door het slechte weer niet tot zijn recht, maar de dropping was geslaagd. Het publiek vond het een leuk evenement!”

10_gameren-nieuwaal

 

 

Piet van Wesemael Coördinator Piet van Wesemael.