[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”5mei_heerewaarden”]

bevrijdBevrijdingsdag 2015 in Heerewaarden.

Organisatie: Bezoekerscentrum De Grote Rivieren,  Heidie van Tussenbroek. Het feest in Heerewaarden concentreerde zich – net als vorig jaar – bij Fort Sint Andries. Op deze plaats is in de oorlog zwaar gevochten, waarbij het fort door de Duitsers werd opgeblazen. 07_fort-sint-andries Programma

  • 12:00 uur Kinderspelen: Alle kinderen kunnen verzamelen om 12:00 uur op het fort. De groepen worden in drie leeftijdsgroepen opgesplitst. De kleintjes van 3-5 jaar gaan bevrijdingsspelletjes doen. De kinderen van 6-9 jaar gaan ook druk aan de slag om de bevrijding van toen te vieren. De kinderen van 10-12  jaar gaan een stukje historie nabeleven met kleine groepjes, Zij zullen het waargebeurde verhaal nabootsen en moeten daarbij verschillende opdrachten uitvoeren. Pas dan is de vijand verslagen en kunnen ze de bevrijding mee gaan vieren.
  • Tussen de middag zal er op het veld voor het fort een Nederlandse vlag gemaakt worden voor en door kinderen.
  • 15:45 uur: Dropping van het Waaltjesbrood, op het weiland naast Fort Sint Andries. De kinderen kunnen het samen gezellig opeten op hun zelfgemaakte picknickkleed dat ze samen op school al hebben gemaakt. Ook voor de volwassenen is er eten en drinken te koop.
  • Ze zullen extra lekker kunnen eten onder de muziekstukken die gespeeld gaan worden door de kinderen en volwassenen van ’de Harmonie concordia’. Daarna zullen de spelletjes weer hervat worden.
  • De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur

standries Het bevrijdingsfeest van 2014