bevrijd

Bevrijdingsdag 2015 in Heesselt

riverlounge-logoLocatiemanager: Janet van Kruijsbergen (theetuin River Lounge)

Net als in 2014 speelde het bevrijdingsdagevenement van Heesselt zich af bij de oude steenfabriek, waarin sinds vorig jaar theetuin River Lounge is gevestigd. De ‘dropping-zone’ van het Waaltjesbrood was nu ten westen van de steenfabriek, zodat alles beter te zien was vanaf de dijk.

De middag begon met heel veel wind en regen. Ondanks dat was er volop belangstelling voor de dropping. Zoals verwacht, bekeek men het ook vanaf de dijk. Overal mensen! In de theetuin was van alles te eten en te drinken en de band speelde de hele middag. De sfeer was geweldig, zeker toen het weer flink opklaarde.

De foto’s

[Best_Wordpress_Gallery id=”30″ gal_title=”5mei_heesselt”]

Heesselt Bevrijdingsdag 2014
In 2014 was er ook heel veel volk op de been in Heesselt.

Het programma:

  • Picknick op rood-wit-blauwe picknickkleden, gemaakt door kinderen uit het dorp met Joyce Bloem
  • River Lounge was open vanaf 14.30 uur.
  • Rond 15.30 uur dropping van de broodjes
  • Springkussen voor de kids
  • Live muziek
  • De broodjes konden worden belegd in de theetuin met zoet/hartig voor €0,50 p/broodje
  • Diverse kraampjes met (warme) hap
  • Streekproducten
  • De kerk van Heesselt was geopend en te bezichtigen van 13-17 uur, met schilderijen van Eileen Engels.

05_heesselt

Programma Kerk Heesselt

Op 5 mei is de kerk van Heesselt geopend en te bezichtigen van 13.00 uur tot 17.00 uur.

eileenExpositie Eileen Engels
In de kerkzaal staat een expositie van Eileen Engels. Haar wieg stond in Oldebroek, ze groeide op in Rotterdam en woonde daar tot haar 12e jaar. Eileen studeerde in Wageningen en werd all round verpleegkundige . Sinds ongeveer 12 jaar heeft ze een grote passie voor de schilderkunst.

In het dagelijkse leven heeft zij een eigen praktijk aan huis en begeleidt ze vrouwen die een hormonale disbalans hebben en daardoor depressief zijn, samen met de huisarts/gynaecoloog van de cliënte. Een zwaar beroep, daarom is het schilderen van stillevens erg belangrijk voor haar. Eileen is autodidact maar heeft wel enkele jaren basislessen gehad. In haar schilderijen komt de liefde voor oude voorwerpen en alles wat met oudheid te maken heeft naar voren. Haar werk is realistisch en geeft rust. De geschilderde voorwerpen lijken bijna echt. (dubbel). De meeste van de geschilderde voorwerpen staan ter decoratie in haar huis en atelier.

Historisch feit
In de middeleeuwse toren is nog een gat zichtbaar, waardoor in de Tweede Wereldoorlog de Duitse bezetting de bronzen luidklok naar beneden heeft laten vallen. Die werd gestolen om er wapens van te maken.

kh-logoKnipscheerorgel
In de kerk ziet u het in 2014 volledig gerestaureerde Knipscheerorgel dat deze middag om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur wordt bespeeld door Sam ten Velden. Telkens een blokje van 15 tot 20 minuten.

Koffie en thee
De medewerkers van Stichting Kerk Heesselt serveren deze middag koffie en thee voor €1,50. Bezoekers die vriend worden van Stichting Kerk Heesselt ontvangen een kaars van de toren als welkomstgeschenk.