bevrijd

Bevrijdingsdag 2015 in Herwijnen

Coördinator: Arjan Bakker (Bakkerij Bakker) en Oranjevereniging Herwijnen

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”5mei_herwijnen”]


Video: Barry Wuits

Het feest in Herwijnen werd in samenwerking met de Oranjevereniging georganiseerd die al veel activiteiten in het dorp had gepland (zie onder). Rond 15:15 uur begaf iedereen zich buitendijks om de dropping van het Waaltjesbrood te zien.

01_herwijnen

Het programma:

Rond 10.00 uur ontvangst vrijheidsvuurlopers en het ontsteken vrijheidsvuur ,,op het dorpsplein”. De lopers komen ’s nachts van hotel de Wereld (Wageningen) het vuur op het dorpsplein in Herwijnen brengen.

12.00 uur opstellen optochtwagens vanaf Achterweg Schoutensteeg richting Waaldijk.
Woont u aan de Route, dan vragen wij u vriendelijk uw auto (tijdelijk) elders neer te zetten of in ieder geval, aan één zijde van de straat, dit i.v.m. de doorgang van de optochtwagens.

Rond 15.15 uur komt het vliegtuig over dat het zogenaamde Waaltjesbrood dropt in de omgeving van Camping de Zwaan aan de Waaldijk. Dit naar verwijzing van het droppen van meel tijdens de hongerwinter 44/45. De broodjes zijn daarna ook nog te koop bij Bakker Bakker.

± 17.00 uur aankomst optocht op het dorpsplein, waar rond 18.00 uur de bekendmaking zal zijn van de prijzen van de straatversiering / bogen en optocht.

Ook is er een gezellig samen zijn en kinderattractie op het plein m.m.v. de band Noah tot 20.00 uur.