[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”5mei_rossum”]

bevrijd

Bistro In Petto & De Gouden Molen vieren samen 70 jaar vrijheid op de dijk in Rossum

Locatiemanagers: Bram Hoorn (Bistro in Petto) en Edwin Cretier (Hotel-Restaurant de Gouden Molen)

Wat op een debacle leek af te stevenen vanwege het noodweer werd toch een supergezellige Bevrijdingsdag in Rossum.

In het begin van de middag moesten de mensen nog schuilen voor de hevige regen. Ook de dichterstour, die maar in De Gouden Molen moest worden gehouden. Het project met de teddyberen die met parachuutjes naar beneden kwamen kon gelukkig (met moeite) doorgaan.

Toen eenmaal het zonnetje doorbrak was alles snel vergeten en kwamen de mensen toestromen naar de ‘Dijk van de Vrijheid’, zodat het met de dropping enorm druk was. Hilariteit was er toen tijdens het droppen van de broodjes een koe werd geraakt die een meter opsprong. Het was gelukkig alleen de schrik, want de broodjes waren slechts 30 gram zwaar. De broodjes konden gratis belegd worden bij Bistro in Petto en De Gouden Molen. Met muziek van de band Plaatstaal erbij werd het erg gezellig.

08_rossum

 

plaatstaalPlaatstaal
Slotact was de band Plaatstaal. Onlangs hebben ze al een keer opgetreden in de Pub en hebben ze laten zien hoe je een optreden moet geven. Het repertoire van de band bestaat uit alleen de allerbeste rock van eigen bodem en staat dan ook garant voor een avond meezingen en dansen. 
Met nummers vanaf de jaren 70, de klassiekers van Doe Maar, De Dijk, the Scene uit de jaren 80 tot en met de laatste hits van Bløf weet de 5 koppige formatie iedere avond weer tot een feest te maken.