[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”5mei_neerijnen”]

bevrijd

Bevrijdingsdag 2015 in Neerijnen

 

Samen met de gemeenten Neerijnen en Lingewaal besteden we dit jaar extra aandacht aan de veteranen uit deze gemeenten. Zij zullen aanwezig zijn bij een feestelijke samenkomst in de kerk van Neerijnen aan de Van Pallandtweg. Daar vindt onder meer de première plaats van het lied dat speciaal voor de veteranen is gecomponeerd door Mile Lukic. Uitvoering: het 50-koppige Colourful City koor uit Nijmegen. Op de Waalbanddijk (hoek Voorstraat) gaat het feest vervolgens door. In de uiterwaarden is de picknick met dropping en het nuttigen van de broodjes. Wij nodigen u van harte uit om bij dit evenement aanwezig te zijn!

Het programma:

Rond de middag:
Lunch voor de veteranen op Kasteel Neerijnen, aangeboden door de gemeente.

13.30 – 14.45 uur
kerk-neerijnenCeremonie voor de veteranen in kerk Neerijnen. Met uitvoering van het “Lied van de Vrede” door het Colourful City Koor uit Nijmegen (in Kerk Neerijnen). Dit koor staat onder leiding van dirigent Johnny Rahaket en wordt begeleid door Frans van Geffen (dinofluit), Gerie Daanen (keyboard), Henk Wanders (percussie) en componist Mile Lukic zelf op gitaar.

Na de bijeenkomst in de kerk gaat iedereen naar de dijk, ter hoogte van Café-tapasbar Neerijnen. Daar is een tent voor als het onverhoopt gaat regenen. Er staan kraampjes aan de dijk van de Lion’s Club (opbrengst voor het goede doel) en van BommelBeef, met hamburgers van vee uit de uiterwaarden en traditionele handgemaakte friet. Verder Stein van Maaren met een kraam met heerlijke jams, sappen en verse aardbeien.

15.30 – 16.30 uur
Rood-Wit-Blauw & Wittebrood: brooddropping en picknick op rood-wit-blauwe picknickkleden. Locatie:
neerijnen-droppingzone

16.30 – 17.30 uur
Borrel voor de veteranen en genodigden in het Gemeentehuis (kasteel Neerijnen), Van Pallandtweg 11 Neerijnen. Tijdens de borrel wordt de film van RTV Betuwe getoond over de voorbereidingen voor het Bevrijdingsfestival.

cck
Het Colourful City Koor

 

cafe-neerijnen
Café-Tapasbar Neerijnen aan de Waalbandijk